Comunitatea Portuara solicita revocarea Consiliului de Administratie si a conducerii executive a CN APMC
Constanta, 16 februarie 2015
Organizatia Patronala „Operatorul Portuar” Constanta si Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare au solicitat Ministerului Transporturilor revocarea intregului Consiliu de Administratie al CN APM Constanta, avand in vedere faptul ca acesta a fost desemnat in mod nelegal, cu incalcarea prevederilor O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice.
Acestia precizeaza ca in virtutea dispozitiilor Deciziei nr. 574/16.10.2014 a Curtii Constitutionale a Romanie, Consiliul Local si-a pierdut definitiv calitatea de actionar si nu mai poate participa la nivel decizional in activitatea curenta de administrare a companiei.
In consecinta, avand in vedere efectele imediate si directe ale dispozitiilor Curtii Constitutionale a Romaniei, respectiv incetarea calitatii de membru in CA a reprezentantului Consiliului Local, dar si disfunctionalitatile constatate si reclamate in mod constant de catre operatorii portuari, privind actul de administrare, lipsa unei viziuni clare, a unei strategii viabile a activitatilor desfasurate in perimetrul portuar, Organizatia Patronala “Operatorul Portuar” Constanta si Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare solicita revocarea atat a mandatului administratorilor cat si a intregii conduceri executive a Companiei Nationale.
De asemenea, acestia, in calitate de parti direct interesate in buna administrare a portului, isi arata disponibilitatea si suportul, in derularea procedurii de recrutare si selectie a noii echipe manageriale.
###
Despre Organizația Patronală ”Operatorul Portuar” Constanța
Reunește 35 de companii care își desfășoară activitatea pe domeniul portuar.
În cadrul companiilor membre ale Organizației Patronale își desfășoară activitatea peste 6.000 salariați, ceea ce reprezintă mai bine de 60% din numărul total de persoane angajate pe domeniul portuar.
Companiile membre ale Organizației Patronale, prin activitatea desfășurată, contribuie cu peste 85% la veniturile Administrației Portului Constanța (CN APM).
Contribuția Organizației Patronale la bugetul local prin activitatea desfășurată este de cca 2 milioane de euro între 2011-2013, ceea ce reprezintă aproximativ 30% din respectivul buget.
Contribuția Organizației Patronale la bugetul de stat este de 45 milioane de euro/3 ani (2011-2013).