Despre organizatie

Parteneri si afilieri

Organizatia Patronala CONSTANTA PORT BUSINESS ASSOCIATION a dezvoltat urmatoarele parteneriate si afilieri pe plan national si international:

 

Confederatia Patronala din Industrie, Agricultura, Constructii si Servicii din Romania (CONPIROM)

Ne reprezintă în toate structurile statului și dialogul social, promovând dezvoltarea unei legislații corecte care susține o industrie competitivă și prosperă și buna desfășurare a societății.

Este constituita, conform Legii Dialogului Social nr. 62/2011, pe criteriul sectoarelor de activitate sau teritorial si este fomata din structuri asociative, organizatii si federatii patronale. In prezent are 22 de Federatii si Asociatii Patronale afiliate, reprezentand cel putin 7 % din numarul angajatilor din economia nationala si structuri teritoriale in 25 de judete, ceea ce reprezinta mai mult de jumatate plus unu din judetele Romaniei.

Aceasta promoveaza si apara interesele economice, tehnice, juridice si sociale – generale si comune ale membrilor sai. Militeaza pentru respectarea legislatiei, promovarea eticii profesionale si a normelor de concurenta loiala atat in activitatea si in relatiile dintre membrii sai, cat si in relatiile cu ceilalti agenti economici, cu organele administratiei de stat si celelalte structuri ale societatii civile.

Confederatia participa activ in toate structurile si la toate nivelurile dialogului social si sprijina – cu experienta, cunostintele si informatiile membrilor sai – elaborarea deciziilor si a actelor normative care intereseaza activitatea si bunul mers al agentilor economici, industriei, economiei si societatii in general.

Federația Patronală Petrol și Gaze

Federația Patronală Petrol și Gaze reprezintă cadrul de dezvoltare, dialog și gestionare eficientă a resurselor din sectoarele energie, petrol, gaze și minerit energetic din România.

Fondată în anul 1991 de către Adunarea Generală Constitutivă, Federația Patronală Petrol și Gaze și-a obținut personalitatea juridică prin acordarea Sentinței Civile nr 101 din 25.02.1992, pronunţată de instanţa Judecătoriei sector 1 Bucureşti, în Dosar nr. 81/PJ/1992.

Promotor al dezvoltării

Motorul activității Federației Patronale Petrol și Gaze constă în consolidarea unei poziții unitare în ceea ce privește implementarea celor mai bune practici în domeniul reprezentat – energie, petrol, gaze și minerit energetic.Prin perfecționarea metodelor de înțelegere și comunicare a fundamentelor constitutive ale industriei, reușim, în calitate de parteneri, să promovăm principiile liberei concurențe, echitatea în rândul membrilor și performanța mediului de afaceri românesc.

Federația actionează asemenea unui purtător de cuvânt al sectorului energetic, fiind un partener activ în dialogul social atât la nivel național, cât și sectorial. Prin analiza și dezbaterea permanentă a reglementărilor referitoare la domeniul de activitate, urmărim susținerea și reprezentarea eficientă a intereselor exprimate liber de către reprezentanții industriei de energie.

Afiliere

Federaţia Patronală Petrol şi Gaze este membru fondator al Confederaţiei Patronale CONCORDIA, participând prin reprezentanţii săi legali la Adunarea Generală Constitutivă a acesteia din 12.02.2007. *Concordia este confederația patronală reprezentativă pentru mediul de afaceri, reunind cele mai puternice federații sectoriale din economia românească și cuprinzând 7 din primele 10 companii după numărul de angajați și cifra de afaceri.

Singura confederație patronală românească afiliată la IOE (International Organization of Employers), Concordia colaborează permanent cu partenerii săi europeni și promovează activ respectarea libertății economice și responsabilității sociale, a bunei guvernanțe și predictibilității cadrului investițional.

Federatia Romana a Patronatelor din Domeniul Aero-Naval (FRPAN)

Este organizatia reprezentativa la nivelul sectorului de activitate aero-naval si activitatilor conexe acestora.
Aceasta reprezinta si apara drepturile si interesele membrilor sai in relatiile cu autoritatile publice, sindicatele si cu alte persoane fizice si/sau juridice si ii sprijina in stabilirea unor strategii tehnice, economice, de personal, comune, in scopul desfasurarii unei activitati profitabile si sustenabile.

USER- Uniunea Societăților de Expediții din România

 

Ambasada Republicii Kazahstan

Pro Danube International

Este o organizatie europeana care promoveaza o infrastructura mai buna si servicii care sustin o utilizare ecologica intesa a caii navigabile.
Are ca obiective principale crearea unui cadru politic favorabil imbunatatirii infrastructurilor cailor navigabile si promovarii investitiilor in porturi.
Asociatia reprezinta companiile care sunt orientate catre potentialul de afaceri al Dunarii, in dezbaterea asupra politicii transporturilor, tehnologiei de transport si dezvoltarii regionale. Nu urmareste sa compenseze sau sa dubleze initiativele existente, ci doreste doar integrarea si consolidarea activitatilor acestora.

The World Association for Waterborne Transport Infrastructure (PIANC)

Este o organizatie apolitica, non-profit care reuneste cei mai buni experti internationali si ofera consultanta cu privire la aspectele tehnice, economice, de mediu referitoare la infrastructurile de transport pe apa.
Este principalul partener pentru guverne, dar si pentru sectorul privat in proiectarea, dezvoltarea, intretinerea porturilor, a cailor navigabile si a zonelor de
coasta.

Membru fondator al Fundației Școala Portuară Constanța, unicul furnizor de formare și calificare profesională din Portul Constanța începând cu anul 1997.