Grup Feroviar Român S.A.

Grup Feroviar Român S.A.

Date de contact

Date de identificare

  • Reprezentant: Rădulescu Cristian
  • CUI: 14256514
  • Nr. Reg. Com: J40/8958/2001

Grup Feroviar Român S.A., compania emblemă a GRAMPET Group, este cel mai mare operator privat de transport feroviar de marfă din România. Compania a fost înființată în 2001 ca operator de manevră și a intrat pe piața transportului feroviar un an mai târziu.

 

În cei peste 20 de ani de existență, GFR s-a impus pe piața de transport feroviar din România și Europa Centrală și de Sud-Est datorită valorilor companiei – calitate, flexibilitate, siguranță și respect, precum și datorită furnizării de servicii integrate de cea mai bună calitate clienților săi. Grup Feroviar Român asigură servicii de transport de marfă intern și internațional, servicii de manevră a vagoanelor pe platforme industriale, revizuirea și întreținerea locomotivelor și vagoanelor, leasing locomotive și vagoane, logistică feroviară. În prezent, GFR oferă 20% servicii internaționale de transport de marfă și 80% servicii de transport național.

 

Grup Feroviar Român este principalul jucător de pe piața competitivă a transportului feroviar de marfă, cu o cotă totală de piață de aproximativ 28% şi o poziţie strategică în industrii cheie precum Petrol & Gaze, Construcții şi Agricultură.

 

O componenta importantă a portofoliului GFR îl constituie transportul de produse petroliere pentru care este alocat un parc de peste 4.000 de vagoane cisternă. Compania este lider național detașat în aceasta piață. Totodată, derulează operațiuni diversificate dispunând de mijloace adecvate pentru transportul de cereale, cărbune, agregate, piatră spartă, zgură, ciment, clincher, containere și mărfuri generale.

 

Grup Feroviar Român face parte din GRAMPET Group, prima multinațională cu capital 100% românesc și cel mai mare grup de companii private feroviare din Europa Centrală și de Sud-Est. Operatorul are acorduri semnate cu celelalte companii-soră din grup, precum și cu operatorii feroviari de stat și privați din Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, Serbia, Cehia, Slovenia, Croația, Grecia, Austria și Germania.

Mai multe detalii puteti găsi aici sau pe site-urile www.grampet.ro si www.gfr.ro.