Chimpex S.A.

Chimpex S.A.

Date de contact

  • Incinta Port, Dana 54, 900900
  • Telefon: 0241 603536
  • Fax: 0241 603030
  • Email: office@chimpex.ro
  • Website: www.chimpex.ro

Date de identificare

  • Reprezentant: Serhan Yardimci
  • CUI: 1910160
  • Nr. Reg. Com: J13/619/1991

Chimpex S.A. este lider de piață în operațiunile portuare în Portul Constanța, încă  din anul din 1971. Suntem o companie orientată către client, identificând mereu soluții logistice potrivite nevoilor partenerilor noștri. În 2012, Chimpex a devenit parte a Grupului Ameropa.

Ne aflăm într-una dintre cele mai bune locații strategice din Portul Constanța, cu bune conexiuni multimodale la rețeaua de drumuri, feroviara și de transport pe apă, având o capacitate de depozitare de 600.000 tone, 360.000 mp suprafața de operare, 10 dane operaționale (cu o lungime totală a cheului de 2,26 km), adâncimea apei de până la 13,5 m, 10 căi ferate și acces pentru transport rutier de până la 80 tone, și un aport maxim zilnic de aprox. 33.000 de tone.

Obiectul nostru principal de activitate îl constituie operarea portuară de marfuri, iar scopul nostru este să oferim clienților noștri cel mai bun serviciu posibil prin intermediul unei echipe experimentate și calificate pentru încărcarea/descărcarea navelor. Depozitarea este o activitate complementară celei de încărcare/descărcare a mărfurilor.. Depozitele noastre sunt în stare foarte bună, deoarece considerăm că este obligația noastră să avem cea mai mare grijă de mărfurile clienților noștri în timp ce sunt depozitate la noi. În plus, oferim servicii de ambalare clienților noștri. Compania noastră are experiența și echipamentul necesar pentru ambalarea mărfurilor uscate în vrac în saci de 500 și 1000 kg, la o rată de 3000 de tone pe zi lucrătoare.

În 2017, Chimpex a finalizat un nou terminal de cereale de ultimă generație la scară mondială. Terminalul de cereale are o capacitate de stocare de 200.000 de tone pe 20 de celule verticale, poate primi mărfuri pe barje (1 x 400 tone pe oră), camion (2 x 400 tone pe oră) și calea ferată (1x 400 tone pe oră) și are o rată de încărcare a navei de 2 x 800 de tone pe oră, folosind echipamente operaționale adecvate. Investiția de peste 42 de milioane EUR face parte din angajamentul continuu al Chimpex și Ameropa de a oferi clienților săi cele mai bune servicii din clasă, de a proteja mediul și de a asigura un mediu de lucru sigur pentru angajații săi.

Compania noastră are experiență în manipularea următoarelor tipuri de mărfuri: cereale (orice tip), îngrășăminte chimice solide, zahăr în vrac, fosfat/apatit, ulei vegetal, UAN și alte mărfuri vrac și generale.

Evidența mărfurilor tranzitate prin terminalul nostru este menținută printr-un software special, clienții noștri putând să-și verifice în timp real stocurile și mișcările de marfă și să introducă în softul nostru comenzile de livrare a mărfurilor.

Oferim și transport feroviar pentru mărfurile care tranzitează facilitățile noastre.

Promovăm cele mai înalte standarde de calitate în calitate, sănătate, siguranță, mediu și siguranță alimentară prin stabilirea, implementarea și menținerea unui sistem integrat de management QHSE – HACCP. Misiunea noastră este să oferim cele mai bune servicii și soluții pentru încărcare, descărcare și depozitare pentru clienții noștri din întreaga lume.