Noutati

În premieră în România, evenimentul Silk Road Summit, organizat de către Compania Natională „Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanța, împreuna cu Organizația Patronală Constanța Port Business Association și Asociația Drumul Matăsii din România

 

Silk Road Summit

  • Portul Constanța, 5 – 6 octombrie 2017

In perioada 5 – 6 octombrie 2017, se va desfașura în premieră în România, evenimentul Silk Road Summit, organizat de către Compania Natională „Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanța, împreună cu Organizația Patronală Constanța Port Business Association și Asociația Drumul Matăsii din România.

Evenimentul va avea loc în portul Constanța, la Terminalul de pasageri și va fi deschis de Ministrul Transporturilor, dl. Alexandru Razvan Cuc.

Acest eveniment are scopul de a prezenta, promova și repoziționa portul Constanța pe traseul comercial al Drumului Matasii, în dorința atragerii de noi volume de marfă, având proveniența sau destinația în state din Orientul Îndepartat sau TransCaspice.

Silk Road Summit are două componente – prima zi a evenimentului va fi dedicată oficialitaților la nivel național și internațional, urmând a fi semnat și Protocolul de Cooperare dintre Portul Baku (Azerbaidjan) și Portul Constanța, iar în cea de a doua zi, oameni de afaceri din statele participante și comunitatea portuară din portul Constanța se vor reuni pentru a intra într-un dialog constructiv cu potențial de concretizare de noi afaceri.

Interesul portului Constanța este ca aceste afaceri să genereze volume de marfa ce vor fi transportate prin portul Constanța.