Noutati

Portul Constanta, pe drumul spre normalitate – Legea pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 22/1999 privind administrarea porturilor si a cailor navigabile a fost adoptata astazi, 14 noiembrie 2017, de Camera Deputatilor (Camera Decizionala)

CONSTANTA PORT BUSINESS ASSOCIATION saluta votul de astazi al Camerei Deputatilor (in calitate de camera decizionala) pentru un proiect sustinut in ultimii ani de catre comunitatea portuara si care reprezinta totodata rezultatul unor ample consultari si dezbateri publice cu toti actorii reprezentativi din acest sector de activitate.

Legea in forma adoptata raspunde nevoilor reale de modernizare a cadrului legal aplicabil administrarii si exploatarii domeniului public al Statului Roman, reprezentat de infrastructura de transport naval, fiind in linie cu tendintele manifestate la nivelul Uniunii Europene.

Aceasta va implementa un sistem solid de administrare a celui mai important port al Romaniei la Marea Neagra si a porturilor Dunarene, va transparentiza activitatea administratiilor portuare si va veni totodata in sprijinul atragerii de investitori care sa dezvolte activitatea de transport naval.

CONSTANTA PORT BUSINESS ASSOCIATION s-a implicat in ultimii ani, acordand o atentie deosebita acestui proiect, si apreciaza ca aceasta forma finala va asigura un cadru legal, clar, modern, iar modificarile survenite vor avea un impact pozitiv asupra mediului de afaceri.

Proiectul de lege a fost transmis spre reexaminare de catre Presedintele Romaniei in data de 30 iunie 2017, fiind adoptat in data de 16 octombrie 2017 de catre Senatul Romaniei, iar in cursul zilei de astazi, 14 noiembrie 2017 a fost votat favorabil in plenul Camerei Deputatilor.

Comisia pentru Transporturi si Infrastructura a Camerei Deputatilor cat si Ministerul Transporturilor si-au exprimat sustinerea fata de acest act normativ, in forma sustinuta de catre comunitatea portuara.

Proiectul de lege a fost adoptat de plenul Camerei Deputatilor cu 247 voturi pentru, niciun vot impotrivă si 30 abtineri. (http://www.cdep.ro/pls/steno/evot2015.data)

Puteti accesa Raportul Comisiei pentru Transporturi si Infrastructura a Camerei Deputatilor, la link ul alaturat (http://www.cdep.ro/comisii/transport/pdf/2017/re413_16.pdf).