Noutati

Organizatia Patronala “Operatorul Portuar” Constanta sprijina proiectul OECD de evaluare a reglementarilor legislative cu impact anticoncurential asupra activitatilor de trasport naval de marfuri in Romania.

banner

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) a inceput sa deruleze un proiect de evaluare a reglementarilor legislative cu impact anticoncurential asupra activitatilor de transport naval de marfuri in Romania. Rezultatele studiului vor fi publicate de OECD la sfarsitul lunii februarie 2016.

Proiectul este coordonat de OECD, sprijinit de Consiliul Concurentei din Romania iar Organizatia Patronala “Operatorul Portuar” Constanta vine in sprijinul consultantilor pentru Romania ai OECD, in acest proiect, facilitand contactul cu reprezentantii cat mai multor firme de transport naval de marfa si operatori portuari, pentru a le cere parerea asupra restrictiilor liberei concurente cu care se confrunta in activitatea lor curenta, in vederea efectuarii ulterioare a evaluarii tehnice a legislatiei, efectuarea analizelor cantitative si calitative si redactarea Raportului.

In acest sens, va invitam sa accesati bannerul de mai sus sau direct chestionarul, ce contine cateva intrebari ale caror raspunsuri vor ghida proiectul in analiza pe care o realizeaza.

Subiectii chestionarului sunt oricare dintre companiile private care activeaza in transportul naval de marfuri – fluvial, maritim, costier, servicii conexe (pilotaj, mediu, portuar, etc.) Cu cat acest proiect va beneficia mai substantial de aportul transportatorilor navali cu atat mai profunda si mai facila va fi revizuirea legislatiei specifice care inca impiedica libera concurenta. Speram intr-o implicare activa si asteptam cat mai curand raspunsurile dumneavoastra deoarece incepand cu data de 28 august 2015, acestea urmeaza a fi centralizate.