Noutati

Legea pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 22/1999 privind administrarea porturilor si a cailor navigabile adoptata de Senatul Romaniei

Urmare a Deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei nr. 89/28.02.2017, privind admiterea obiectiei de neconstitutionalitate formulata de Guvernul Romaniei, Legea pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 22/1999 privind administrarea porturilor si a cailor navigabile a fost comunicata celor doua Camere ale Parlamentului in vederea reexaminarii, iar in data de 15 mai 2017, a fost votata favorabil in plenul Senatului Romaniei.

Guvernul, Ministerul Transporturilor si Comisia pentru Transporturi si Energie a Senatului si-au exprimat sustinerea acestui act normativ in forma initiala transmisa spre promulgare.

Forma adoptata este rezultatul unor ample consultari si dezbateri publice cu toti actorii reprezentativi, iar CONSTANTA PORT BUSINESS ASSOCIATION s-a implicat si a acordat o atentie deosebita acestui proiect, apreciind ca aceasta forma finala va asigura un cadru legal, clar, modern si va fi in linie cu tendintele manifestate la nivel European.

Raportul si proiectul de lege au fost adoptate de plenul Senatului cu 101 voturi pentru, niciun vot impotrivă si 8 abtineri.

Puteti accesa inregistrarea audio (Dezbatere – de la minutul 038:00 la minutul 046:23; Vot – minutul 1:21:52) cat si extrasul din stenograma dezbaterii si a votului.