Noutati

Legea pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 22/1999 privind administrarea porturilor si a cailor navigabile adoptata astazi, 13 iunie 2017, de Camera Deputatilor

CONSTANTA PORT BUSINESS ASSOCIATION saluta votul Camerei Deputatilor pentru un proiect sustinut deopotriva de Guvernul Romaniei si comunitatea portuara, prin care se va transparentiza activitatea administratiilor portuare, ce va veni totodata in sprijinul atragerii de investitori care sa dezvolte activitatea de transport naval si totodata va reglementa administrarea corecta si riguroasa a infrastructurii de transport naval ce apartine domeniului public al Statului Roman, in deplin acord cu normele Uniunii Europene.

Urmare a Deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei nr. 89/28.02.2017, privind admiterea obiectiei de neconstitutionalitate formulata de Guvernul Romaniei, Legea pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 22/1999 privind administrarea porturilor si a cailor navigabile a fost comunicata celor doua Camere ale Parlamentului in vederea reexaminarii, fiind adoptata in data de 15 mai 2017 de catre Senatul Romaniei, iar in cursul zilei de astazi, 13 iunie 2017 a fost votata favorabil in plenul Camerei Deputatilor.

Comisia pentru Transporturi si Energie  impreuna cu Comisia juridica, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor si-au exprimat sustinerea acestui act normativ in forma initiala transmisa spre promulgare.

Forma adoptata este rezultatul unor ample consultari si dezbateri publice cu toti actorii reprezentativi, iar CONSTANTA PORT BUSINESS ASSOCIATION s-a implicat si a acordat o atentie deosebita acestui proiect, apreciind ca aceasta forma finala va asigura un cadru legal, clar, modern si va fi in linie cu tendintele manifestate la nivel European.

Raportul si proiectul de lege au fost adoptate de plenul Camerei Deputatilor cu 243 voturi pentru, niciun vot impotrivă si 30 abtineri.

Puteti accesa inregistrarea video (Dezbatere – de la minutul 01:37:20 la minutul 01:57:00; Vot – minutul 03:28:50).