Noutati

Fundatia Scoala Portuara Constanta – 20 de ani de activitate

In data de 26 mai 2017, Fundatia Scoala Portuara Constanta, cel mai important furnizor de formare si calificare profesionala din Portul Constanta, a sarbatorit 20 de ani de existenta.

In cadrul evenimentului au participat CONSTANTA PORT BUSINESS ASSOCIATION (membru fondator), reprezentanti ai operatorilor, ai administratiei portuare si sindicatelor, dar si ai Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, cat si colaboratori ai Scolii Portuare.

Fundatia Scoala Portuara a fost fondata in anul 1997, printr-un proiect de colaborare romano – danez, cu finantare PHARE, fiind o institutie de invatamant care functioneaza non – profit.
Aceasta este cunoscuta in randul agentilor economici de pe platforma portuara datorita serviciilor de buna calitate furnizate, cat si a pregatirii superioare a absolventilor sai, “reusind in cei 20 de ani sa pregateasca peste 14.000 de specialisti”, dupa cum a declarat dna. Felicia Andrei, directorul Fundatiei.

Scoala Portuara este cel mai vechi furnizor de formare profesionala de pe platforma portuara, in meserii specifice sectorului portuar (dar nu numai), reusind totodata sa adapteze oferta sa de servicii tuturor schimbarilor generate de dinamica de dezvoltare a Portului.
In acest sens, Scoala Portuara s-a bucurat de sprijinul operatorilor economici, cat si de cel al noii conduceri a Companiei Nationale “Administratia Porturilor Maritime” S.A. Constanta, prin Directorul General dl. Dan Nicolae Tivilichi, prezent de asemenea la festivitati si care a acordat sprijin scolii in identificarea nevoilor de formare de pe platforma portuara.

Acesta a declarant ca “in viitor, Scoala Portuara va avea un rol si mai important, intrucat odata cu diversificarea activitatilor si cresterea traficului de marfuri, cererea de lucratori calificati va fi tot mai mare.”

Felicitari si succes in viitor, Scoala Portuara Constanta!