Noutati

Conferință, Parlamentul European ‘Portul Constanța – hub multimodal pentru dezvoltare regională și partener strategic al porturilor dunărene’

 

Miercuri, 06 iunie 2018, la sediul Parlamentului European din Bruxelles, a avut loc conferința la nivel înalt ”Portul Constanța – hub multimodal pentru dezvoltare regională și partener strategic al porturilor dunărene”.

Obiectivul evenimentului a fost acela de a ridica nivelul de conștientizare al reprezentanților instituțiilor europene privind potențialul economic și poziția favorabilă pe care Portul Constanța le deține, având în vedere și conexiunea strategică a acestuia cu coridorul de transport pan-european VII – Dunăre (coridor fluvial) și cu coridorul patru (feroviar).

”Mesajul cheie pe care căutăm să-l transmitem este că Portul Constanța joacă un rol crucial în creșterea eficienței sistemului european de transport, prin încurajarea dezvoltării comerțului intercomunitar și a legăturilor cu părțile terțe”, au motivat organizatorii.

Au fost prezentate potențialul de dezvoltare al portului Constanța, investițiile private dezvoltate de operatorii portuari în ultimul an, importanța și eficiența transportului pe Dunăre, și a fost subliniată necesitatea efectuarii lucrărilor de dragaj pe sectorul comun româno – bulgar al Dunării.

La eveniment au participat alături de europarlamentarul Claudia Țapardel, Directorul general adjunct al DG Move din partea Comisiei Europene, Ministrul Transporturilor din România, Lucian Șova, Directorul general al Portului Constanța, Nicolae Dan Tivilichi, Președintele Organizației Patronale “Constanța Port Business Association” Viorel Panait, precum și Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, dar și reprezentanți ai companiilor din Portul Constanța, cât și ai asociațiilor reprezentative de la Dunăre.

În cadrul evenimentului a fost semnat de asemenea un memorandum între porturile Constanța și Anaklia, din Georgia, prin CEO Levan Akhvlediani.

Înregistrarea evenimentului o puteți urmări aici: