Comunicate de presa

Organizația Patronală ”Operatorul Portuar” Constanța, solidară cu protestul a opt organizații față de Administrația Mazăr

Organizația Patronală ”Operatorul Portuar” Constanța a luat act de anunțul făcut de opt organizații din Constanța — Federația Națională a Sindicatelor Portuare, Asociația Civică „Pentru Constanța”, Asociația Viitorul pentru Toți, Centrul pentru Resurse Civice, Asociația Elevilor din Constanța, Consiliul Județean al Elevilor Constanța, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți — Învățământ Preuniversitar — Filiala Constanța și de către Fundația Clubul Părinților Plus D — de a organiza un amplu protest în data de 11 iulie, în fața Primăriei Constanța.

Operatorul Portuar își exprimă solidaritatea cu revendicările acestor organizații printre cele mai importante numărându-se: distrugerea spațiului verde, nerespectarea legii de către aleșii locali, disprețul și discriminarea la adresa femeii, abuzuri față de elevi și studenți, alături de subfinanțarea învățământului constănțean, corupția și manipularea practicate de membrii Administrației locale și, nu în ultimul rând, intenția de a prelua Portul Constanța.

Totodată, membrii Organizației Patronale se vor afla printre participanții la această adunare publică de protest la care sunt așteptați peste 3.000 de constănțeni, începând cu orele 15.30.

***
Despre Organizația Patronală ‘Operatorul Portuar.

  • Reunește 34 de companii care își desfășoară activitatea pe domeniul portuar.
  • În cadrul companiilor membre ale Organizației Patronale își desfășoară activitatea peste 6.000 salariați, ceea ce reprezintă mai bine de 60% din numărul total de persoane angajate pe domeniul portuar.
  • Companiile membre ale Organizației Patronale, prin activitatea desfășurată, contribuie cu peste 85% la veniturile Administrației Portului Constanța (CN APM).
  • Contribuția Organizației Patronale la bugetul local prin activitatea desfășurată este de cca 2 milioane de euro/3 ani (2011-2013), ceea ce reprezintă aproximativ 30% din acesta.
  • Contribuția Organizației Patronale la bugetul de stat este de 45 milioane de euro/3 ani (2011-2013).