Comunicate de presa

Organizatia Patronala “Operatorul Portuar” Constanta, solidara cu mitingul de protest al F.N.S.P.

Organizația Patronală “Operatorul Portuar” Constanța își păstrează aceeași poziție declarată și fundamentată împotriva transferului cu titlu gratuit al unui pachet de 13% din acțiunile deținute de către Ministerul Transporturilor în cadrul Companiei Naționale “Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanța către Consiliul Local Constanța.

Dezacordul privind acest transfer a fost detaliat și în cadrul conferinței de presă comune a Organizației Patronale “Operatorul Portuar” Constanța și a Federației Naționale a Sindicatelor Portuare (F.N.S.P.) desfășurate în data de 15 mai 2014.

De asemenea, operatorii portuari reuniți în Organizația Patronală “Operatorul Portuar” Constanța care reprezintă peste 95% din cifră de afaceri a tuturor operatorilor portuari, și-au exprimat solidaritatea cu Federația Națională a Sindicatelor Portuare ai cărei membri au protestat într-un număr mare în perioada 19-21 mai, în fața sediului Companiei Naționale “Administratia Porturilor Maritime” S.A. Constanța, pentru a se opune ca municipalitatea să primească un nou pachet de acțiuni în port și care ar genera pierderea controlului statului asupra acestuia.

În consecință, Organizația Patronala “Operatorul Portuar” Constanța își manifestă în continuare solidaritatea privind acțiunile viitoare de protest organizate de către Federația Națională a Sindicatelor Portuare cu sprijinul Blocului Național Sindical (B.N.S.) și susține astfel mitingul de protest ce urmează a se desfășura în Constanța în data de 29 mai 2014, între orele 11.00 – 14.30, în fața sediului Primăriei și a Prefecturii Constanța, împotriva intenției Guvernului României de a scoate Portul Constanța de sub autoritatea statului și a-l trece în subordinea autorităților locale Constanța.


Despre Organizația Patronală “Operatorul Portuar” Constanta
• Organizația Patronală “OPERATORUL PORTUAR” Constanța reunește 33 de companii care își desfășoară activitatea pe domeniul portuar.
• În cadrul companiilor membre ale ORGANIZAȚIEI PATRONALE isi desfasoara activitatea un numar de 6.002 salariati, reprezentand un procent de peste 60% din numarul total de persoane angajate pe domeniul portuar;
• Companiile membre ale ORGANIZAȚIEI PATRONALE, prin activitatea desfășurată, contribuie cu peste 85% la veniturile Administrației Portului Constanța (CN APM), companie mult disputată de primarul Mazăre;
• Contribuția ORGANIZAȚIEI PATRONALE la bugetul local prin activitatea desfășurată este de cca 2.000.000 Euro/3 ani (2011-2013), ceea ce reprezintă aproximativ 30% din acesta.
• Contribuția ORGANIZAȚIEI PATRONALE la bugetul de stat este de 45.000.000 Euro/3 ani (2011-2013).