Comunicate de presa

Comunitatea portuara demareaza protestele. Solicita respingerea acordarii avizului de mediu pentru Master Planul Portului Constanta si refacerea proiectului, cu luarea in considerare a tuturor observatiilor aduse si a deficientelor constatate din perspectiva economica, sociala si de mediu

Constanța, 12 februarie 2016

 

Federația Națională a Sindicatelor Portuare – organizația sindicală reprezentativă la nivelul sectorului de activitate “Transporturi pe apă și servicii conexe. Transporturi aeriene și servicii conexe”, afiliată Blocului Național Sindical, impreuna cu Organizatia Patronala „Operatorul Portuar” Constanta, organizatie care reprezinta interesele celor mai importanti agenti economici ce isi desfasoara activitatea in Portul Constanta, membra a Federatiei Romane a Patronatelor din Domeniul Aero-Naval, cat si a Confederatiei Nationale a Patronatului Roman  – organizează o actiune de protest în data de luni,  15 februarie 2016, între orele 08.00 – 10.00, în fata sediului Agentiei pentru Protectia Mediului Constanța.

Comunitatea portuara protesteaza astfel impotriva emiterii de catre Agentia pentru Protectia Mediului Constanta a avizului de mediu a Master Planului pentru Portul Constanta si solicita totodata refacerea acestui proiect, cu luarea in considerare a tuturor observatiilor de natura economica si sociala aduse, a deficientelor constatate din perspectiva factorilor de mediu, cat si a legislatiei europene in domeniu.

###

Despre Organizația Patronală ”Operatorul Portuar” Constanța

Reunește 37 de companii care își desfășoară activitatea pe domeniul portuar.

În cadrul companiilor membre ale Organizației Patronale își desfășoară activitatea peste 6.000 salariați, ceea ce reprezintă mai bine de 60% din numărul total de persoane angajate pe domeniul portuar.

Companiile membre ale Organizației Patronale, prin activitatea desfășurată, contribuie cu peste 85% la veniturile Administrației Portului Constanța (CN APM).

Contribuția Organizației Patronale la bugetul local prin activitatea desfășurată este de peste 1 milion de euro în anul 2014.

Contribuția Organizației Patronale la bugetul de stat este de aproximativ 19 milioane de euro in anul 2014.