Comunicate de presa

Comunitatea portuara continua protestele si solicita destituirea actualei conduceri a Companiei Nationale „Administratia Porturilor Maritime” S.A. Constanta

Constanța, 21 martie 2016

Federația Națională a Sindicatelor Portuare – organizația sindicală reprezentativă la nivelul sectorului de activitate “Transporturi pe apă și servicii conexe. Transporturi aeriene și servicii conexe”, afiliată Blocului Național Sindical, impreuna cu Organizatia Patronala „Operatorul Portuar” Constanta, organizatie care reprezinta interesele celor mai importanti agenti economici ce isi desfasoara activitatea in Portul Constanta, membra a Federatiei Romane a Patronatelor din Domeniul Aero-Naval, cat si a Confederatiei Nationale a Patronatului Roman – organizează o actiune de protest în data de miercuri, 23 martie 2016, între orele 09.00 – 11.00, în fata sediului Companiei Nationale”Administratia Porturilor Maritime” S.A. Constanța, situat in Incinta Port Constanta, zona Poarta 1, Cladirea „Gara Maritima”.

Revendicarile din ultimele 36 de luni ale agentilor economici, cat si ale lucratorilor portuari, privesc: Master Planul Portului Constanta, starea avansata de degradare a infrastructurii de transport naval, demararea procedurii de subconcesiune a bunurilor proprietate publica a statului, lipsa contractelor de inchiriere a infrastructurii de transport naval, tarifele majorate unilateral si nefundamentat, repercusiunile deciziilor administratiei portuare asupra angajatilor din Portul Constanta, desemnarea si functionarea nelegala a Consiliului de Administratie al Companiei Nationale.

Comunitatea portuara apreciaza astfel ca problemele aduse la cunostinta autoritatilor reprezinta consecinta unei lipse de viziuni economice a administratiei portuare, cu efecte grave asupra activitatii agentilor economici, cat si asupra lucratorilor din Portul Constanta si in consecinta, va continua protestele pana la momentul schimbarii actualei conduceri a Companiei Nationale „Administratia Porturilor Maritime” S.A. Constanta si implementarii unor solutii concrete pentru intrarea in normalitate a activitatilor economice din Portul Constanta.

###
Despre Organizația Patronală ”Operatorul Portuar” Constanța
Reunește 37 de companii care își desfășoară activitatea pe domeniul portuar.
În cadrul companiilor membre ale Organizației Patronale își desfășoară activitatea peste 6.000 salariați, ceea ce reprezintă mai bine de 60% din numărul total de persoane angajate pe domeniul portuar.
Companiile membre ale Organizației Patronale, prin activitatea desfășurată, contribuie cu peste 85% la veniturile Administrației Portului Constanța (CN APM).
Contribuția membrilor Organizației Patronale la bugetul local prin activitatea desfășurată este de peste 1 milion de euro în anul 2014.
Contribuția membrilor Organizației Patronale la bugetul de stat este de aproximativ 19 milioane de euro in anul 2014.