Comunicate de presa

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a declarat public astazi 16 mai, ca s-a intalnit in cursul diminetii, cu o parte a membrilor Organizatiei Patronale “Operatorul Portuar” Constanta, precum si cu membrii ai sindicatelor portuare fara ca aceasta intalnire sa aiba loc

Suntem inca odata surprinsi de usurinta cu care, abuzand de interesul presei pentru persoana domniei sale, domnul Radu Mazare minte opinia publica de buna credinta.

Astfel, la intalnirea ceruta de domnul Radu Mazare, nu a fost invitat si nu s-a prezentat niciun membru al Organizatiei Patronale “Operatorul Portuar” Constanta.

Este o incercare brutala de manipulare tipica folosita de domnul Radu Mazare, cu care ne-a obisnuit in ultima vreme. Abuzand de pozitia de primar, domnul Mazare a chemat la ordin parte din acolitii sai din cadrul managementului APC, respectiv pe dl. Decebal Serban – Director General Adjunct APC, si pe dl. Valeriu Nicolae Ionescu – Director General APC, alaturi de cativa reprezentanti ai sindicatului APC. Federaţia Naţionala a Sindicatelor Portuare (F.N.S.P.) nu a fost invitata si niciunul dintre sindicatele afiliate acesteia nu s-a prezentat la aceasta intalnire.

Organizatia Patronala “Operatorul Portuar” Constanta isi pastreaza aceeasi pozitie declarata, fundamentata si corecta impotriva trecerii catre Consiliul Local Constanta si implicarii carcatitei familiei Mazare in Portul Constanta.

Astfel, aceasta pozitie a fost comunicata si argumentata opiniei publice in cadrul conferintei de presa comuna a Organizatiei Patronale “Operatorul Portuar” Constanta si a Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare (F.N.S.P.), care a avut loc ieri 15.05.2014. In cadrul conferintei s-a clarificat si subiectul privind nivelul taxelor pe care operatorii portuari le achita regulat catre CN APMC, bugetul local si bugetul de stat, si am demontat manipularea si dezinformarea opiniei publice de catre primarul Radu Mazare, care a mintit cu privire la cuantumul taxelor platite de catre operatori, sumele prezentate de domnul Radu Mazare fiind de cateva zeci de ori mai mici decat cele platite in mod real.

In continuare ne vom adresa pa cai legale impotriva acestor manipulari si minciuni.

• Organizația Patronală “OPERATORUL PORTUAR” Constanta reunește 33 de companii care își desfășoară activitatea pe domeniul portuar.
• În cadrul companiilor membre ale ORGANIZAȚIEI PATRONALE isi desfasoara activitatea un numar de 6.002 salariati, reprezentand un procent de peste 60% din numarul total de persoane angajate pe domeniul portuar;
• Companiile membre ale ORGANIZAȚIEI PATRONALE, prin activitatea desfășurată, contribuie cu peste 85% la veniturile Administrației Portului Constanța (CN APM), companie mult disputată de primarul Mazăre;
• Contribuția ORGANIZAȚIEI PATRONALE la bugetul local prin activitatea desfășurată este de cca 2.000.000 Euro/3 ani (2011-2013), ceea ce reprezintă aproximativ 30% din acesta.
• Contribuția ORGANIZAȚIEI PATRONALE la bugetul de stat este de 45.000.000 Euro/3 ani (2011-2013).